Aan het einde van het jaar is het altijd fijn als u nog extra fiscaal voordeel kunt behalen. Met behulp van deze handige tips kunt u nog maximaal voordeel behalen tegen het einde van het jaar. Besparen in 2018: 4 handige tips.

Het vrijgesteld vermogen per persoon is 30.360 euro. Over dit bedrag betaalt u geen belasting. Heeft u meer dan dit op uw bankrekening staan (minus schulden)? Dan betaalt u wél belasting.

1. Betaal uw hypotheekrente vooruit

Bij sommige banken is het mogelijk om de hypotheekrente vooruit te betalen. Dit bedrag kunt u dan in 2018 nog aftrekken van het belastbaar inkomen. Hierdoor zal uw totale vermogen dalen, waardoor u minder belasting betaalt over uw vermogen in 2018.

2. Los uw hypotheek versneld af

Heeft u geld op uw spaarrekening en wilt u iets extra’s aflossen op uw hypotheekschuld? Dan kan dat voordeel opleveren: op de spaarrekening ontvangt u immers vrijwel niets aan rente, waardoor het kan lonen om iets extra af te lossen. Bovendien dalen uw maandelijkse woonlasten, waardoor u dus ook weer minder belasting betaalt over uw vermogen.

3. Sluit de NHG pas aankomend jaar af

Heeft u een nieuwe hypotheek aangevraagd en overweegt u een NHG-garantie? Dan kunt u dit misschien beter even uitstellen tot 1 januari. Vanaf 1 januari gaat het bedrag namelijk omhoog van 265.000 euro naar 290.000 euro. Voor duurzame woningen wordt het bedrag verhoogd met 17.400 euro. Bovendien daalt de NHG-prijs van 1 procent naar 0,9 procent. Meer dan genoeg redenen om dus nog eventjes te wachten.

4. Schenken aan uw (klein)kind

Wilt uw kind of kleinkind graag een hypotheek afsluiten? Dan kunt u hem of haar wellicht helpen met hun eigen inleg. U kunt uw kind, tussen de 18 en 40 jaar, eenmalig een schenking geven van maar liefst 100.800 euro voor zijn woning en/of hypotheek. Op die manier kunt u uw vermogen ook flink verminderen.

Meer mogelijkheden om te besparen in 2018?

Bent u benieuwd naar nog meer mogelijkheden om te besparen in 2018? Dan kunt u een afspraak inplannen met een hypotheekadviseur in uw regio. Via onze website kunt u eenvoudig en snel op zoek naar de beste hypotheekadviseur in uw woonplaats. Bekijk reviews en beoordelingen om hypotheekadviseurs met elkaar te vergelijken en plan een (gratis) adviesgesprek in.

Laat een Reactie achter