De huizenprijzen zijn in de laatste jaren flink gestegen. Een woning die helemaal af is, past soms niet helemaal in het budget. Immers zijn er veel potentiële kopers die zo’n woning willen. Een kluswoning kan daarom soms ook een aanrader zijn.

Onderhandelbaar

Met een beetje geluk zijn er minder potentiële kopers die een bepaalde kluswoning willen kopen. Het is een woning voor mensen die tijdelijk in het puin willen leven en niet iedereen is daarvoor geschikt. Bovendien hebben sommigen ook simpelweg twee linkerhanden, waardoor verbouwen sowieso erg lastig wordt. Kluswoningen zijn over het algemeen goedkoper en dat is ideaal als u minder budget heeft. Vindt u het ook wel leuk om te klussen? Dan kan een kluswoning een goede optie zijn.

Maak uw woning naar eigen smaak

Als u kiest voor een kluswoning, kunt u hier ook nog van alles aan (laten) doen. Wilt u bijvoorbeeld een extra slaapkamer creëren? Of wilt u ergens juist een muurtje tussenuit trekken? Dan bent u daar natuurlijk vrij in. U kunt uw woning dus helemaal naar eigen smaak maken.

Soms kunt u meer lenen

In sommige gevallen kunt u zelfs meer lenen voor uw hypotheek. Dat is namelijk het geval als u uw woning wilt verduurzamen. Dit kan oplopen tot 106 procent van de taxatiewaarde en dat is natuurlijk en flinke som. Hier zitten echter wel verscheidene voorwaarden aan verbonden en om die reden is het raadzaam om daarover in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur uit uw regio.

Woningwaarde

Bovendien verhoogt u, over het algemeen, ook nog eens de waarde van uw woning. Als u de isolatie verbetert of u creëert een extra slaapkamer, betekent dit over het algemeen dat de waarde van de woning stijgt. Zo levert deze woning u ook nog eens extra geld op.

Bekijk uw mogelijkheden met een hypotheekadviseur

Bekijk uw mogelijkheden met een hypotheekadviseur: zoek de beste hypotheekadviseur in uw regio. Via ons handige overzicht kunt u eenvoudig en snel verschillende hypotheekadviseurs met elkaar vergelijken. Bekijk reviews en plan een (gratis) adviesgesprek in met een van de experts.

Laat een Reactie achter