Dat wil zeggen dat waar nu de grens ligt op 265.000 euro voor het profiteren van de lage hypotheekrente, deze zal verhogen vanaf 1 januari 2019 tot de grens van 290.000 euro.

De hypotheekrentes liggen al een lange periode historisch laag. Indien je een hypotheek afsluit met NHG dan verzekert dit je van een nog lagere rente. Hierbij gaat het om een verschil van 0.3 tot 0.5 procentpunt aan rente. Dit scheelt honderden euro’s per jaar aan je woonlasten.

Door deze wijziging komen veel huizen vanaf januari voor de regeling in aanmerking.

Beste Hypotheekadviseurs

Waarom gaat de NHG grens omhoog?

De verhoging is een gevolg van de hoge huizenprijzen van de afgelopen periode. In veel steden zijn er geen starterswoningen meer te krijgen onder de 265.000 euro. Hierbij ligt de grens voor starters en doorstromers.

Nieuwe woning en energiebesparende maatregelen

Als je bij je nieuwe woning energiebesparende maatregelen treft, kun je zelfs een NHG-hypotheek van maximaal 307.400 euro aanvragen. Momenteel staat dat nog op 280.900 euro. Wel moet je voor een NHG-hypotheek eenmalig 1 procent premie van de hypotheeksom betalen.

Records Koopwoningen

Records Koopwoningen zijn in een jaar tijd met 9,3 procent gestegen in prijs. Hiermee is er een nieuw record in huizenprijzen. Dit is een gevolg van de grote vraag naar huizen en het lage aanbod van koopwoningen. Het gevolg hiervan is niet alleen de hoge huizenprijzen maar ook een daling in het aantal verkochte woningen. In de eerste acht maanden van 2018 werden 145.507 huizen verkocht. CBS berekende dat dit ruim zes procent minder is dan het jaar ervoor in dezelfde periode.

Hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak bij Q Hypotheekadviseurs

Laat een Reactie achter