Een hypotheek voor senioren is, in tegenstelling tot vaak gedacht wordt, vaak nog gewoon mogelijk. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden voor deze doelgroep. Een hypotheek voor senioren: waar kunt u rekening mee houden? U leest het in dit artikel.

Regel dit voor uw 57e

Wilt u graag een hypotheek voor senioren afsluiten? Of wilt u uw bestaande hypotheek verhogen met een bepaald bedrag? Dan is het raadzaam om dit te regelen vóór uw 57e levensjaar. Vanaf 57 jaar houden banken en hypotheekverstrekkers namelijk al rekening met uw pensioeninkomen. Is uw pensioeninkomen lager? Dan betekent dit dat u rekening moet houden met een lagere hypotheek. Bent u de 57 al gepasseerd? Dan zijn er gelukkig nog steeds mogelijk voor een hypotheek voor senioren. Een hypotheekadviseur kan u daar uiteraard ook meer over vertellen.

Een hypotheek voor senioren met NHG-garantie

Heeft u lagere of gelijkblijvende woonlasten na een verhuizing? Dan kunt u kiezen voor een hypotheek voor senioren met NHG-garantie. De bank kan uw werkelijke woonlasten namelijk als uitgangspunt nemen. Kiest u voor een variant die u volledig aflost? Dan kunt u meer lenen. Wel zijn er aantal voorwaarden aan een hypotheek met NHG in dit geval. Houd er rekening mee dat uw woning maximaal 290.000 euro mag kosten en dat de hypotheekrente minimaal 20 jaar vast moet staan. Enkele hypotheekverstrekkers hanteren deze normen ook wanneer er geen NHG-garantie wordt besproken. Overleg dit bij voorkeur ook met een hypotheekverstrekker uit uw regio.

Meer weten over een hypotheek voor senioren?

Het is altijd raadzaam om dit te bespreken met een hypotheekadviseur. Via onze website kunt u gemakkelijk op zoek naar de beste hypotheekadviseur in uw regio. De meeste hypotheekadviseurs bieden een gratis eerste gesprek. Samen kunt u dan kijken naar de mogelijkheden.

Laat een Reactie achter